Atelier de la Charité 

landelijk logeren


Cirque du Sommeil

Het verhaal
Een Tielse platenwagen uit de jaren '50, gebouwd in Nederland, bewoond in Duitsland, gekocht door een Nederlandse woonachtig in Frankrijk en uiteindelijk bij ons terecht gekomen, want zo'n mooie (en lange!) wagen kom je maar zelden tegen en wilden we niet laten gaan. Er was veel aan verprutst, maar de originele tussenpanelen met bewerkt hout en glas waren nog intact. Bovendien is er echt in geleefd. Circus- en kermismensen woonden in de jaren 50 tot 70 nog niet in witgoed, maar in dit soort wagens. Met het hele gezin. Ingericht met een mix van Jordaan en Oriënt Express. Die sfeer wilden we terug en dat is na heel veel werkzaamheden aardig gelukt. In de nazomer is dit onze favoriete plek om vakantie te vieren op eigen erf. Veel licht, weids uitzicht en très cosy. Dit voorjaar hebben we er een kleine pipowagen bijgezet, zodat de kinderen (of de ouders) een eigen slaapplek hebben (zie slider onderaan).
Indeling

De woonwagen is binnen 9.5 meter lang, 2.4 meter breed en heeft drie vertrekken die zijn afgescheiden door originele panelen van hout met geëtst en geslepen glas. De entree is aan de kopse kant met een keukengedeelte (aanrechtje, koelkast, 2-pits gasstel) en een eethoek. Vervolgens kom je in de salon met bank, fauteuil en een marmeren schouw met houtkacheltje. Achterin de wagen is de slaapkamer met een 2-persoonsbed (1.40-2.00m) en openslaande deuren. In de woonwagen hoort oorspronkelijk geen sanitair of stromend water, dus dat hebben we zo gelaten. Vlak buiten de wagen zijn je eigen toilethuisje met scheepstoilet (doorspoelen met emmertje water), een douchehokje en een watertappunt. In de bijbehorende pipowagen is een tweepersoons (hoge) bedstede.
Een verblijf in woon- en pipowagen is dus geschikt voor vier personen. In overleg kan een kleine vijfde slaapplek worden gecreeerd onder de bedstede van de pipowagen (1.60 m). Bij aankomst zijn de bedden opgemaakt; voor een vijfde slaapplek graag zelf beddengoed meenemen.
  

Prijzen en beschikbaarheid

laagseizoen: 2 dagen € 150, extra dag € 40, 1 week € 350
week 28: 1 week € 465
week 29 t/m 34: 1 week € 575

Alle prijzen zijn inclusief pipowagen, gas, elektra, eindschoonmaak en bedlinnen.
Een basis voorraad brandhout is aanwezig.
Extra hout kan worden bijgekocht.
Geldig t/m 31 december 2019.

Klik hier voor de beschikbaarheid.