Atelier de la Charité 

landelijk logeren


  Eten en extra's    

   Ontbijtmand
   Begin je vakantie met een goed gevulde ontbijtmand: vers sap, stokbrood, croissants, boter, kaas, confiture, eitje, Franse kwark en fruitsalade (€ 10 p.p., kinderportie € 5). Graag tot een dag van tevoren aanvragen en vanaf  's ochtends 8 uur ophalen. 
   Trekkers kunnen ook op ons terras eten.

   Aankomstmaaltijd
   Onze aankomstmaaltijd eet je op je eigen plekje en is eigenlijk een ‘souper’. Traditioneel aten de Fransen tussen de middag uitgebreid en ’s avonds iets eenvoudigs. Op het platteland vaak soep met brood en kaas als dessert. Wij breiden dat uit met een salade en vers gebakken taart. Makkelijk als je net aankomt; alleen de soep opwarmen. Graag twee dagen van tevoren aanvragen en afhalen vanaf 18 uur (€15 p.p., kinderportie €5 p.p.).
    Alleen in voor- en naseizoen.

  Soirée diner
   Met z'n allen eten op z'n Frans, buiten, aan een mooi gedekte tafel, wijntje erbij. Beginnen met een aperitiefje, dan aan tafel uitgebreid eten met entree, hoofd- en bijgerechten, kaasplankje en dessert. Alles 'fait maison'. Na afloop koffie drinken we bij het kampvuur. En echt, die kinderen vermaken zich wel. Ze mogen plaatsnemen aan een aparte kindertafel en na een eenvoudige maaltijd gaan spelen.
   In de zomervakantie.

   Pizza
   De lekkerste pizza maken we zelf -ook het deeg- in onze houtgestookte broodoven. In het hoogseizoen bakken we één keer per week. We maken één soort pizza, de Margaritha (echte mozzarella, pure tomaat). Deze was anderhalve eeuw geleden de favoriet van de toenmalige koningin van Italië (Margaretha) en van ons ook! We eten de pizza zoals het hoort: in punten gesneden, met de hand gegeten. Daarbij serveren we salade en na afloop ijs.
   In de zomervakantie.


   Alle maaltijden zijn vers bereid, van het seizoen en zonder beest.


   Brood
   Elke ochtend vanaf 8 uur staat je bestelling klaar: vers gebakken stokbrood en croissants.

   IJs, koffie en drank
   We maken zelf overheerlijk schepijs met alleen pure ingrediënten: vers fruit, room, suiker en eventueel een eitje. Op ons terras mag je ook thee, espresso, cappucino of koffie verkeerd bestellen.  

   Fietsen
   Achter de brasserie staan behalve een verzameling oude roestige fietsen, ook vier keurige huurfietsen:  twee herenfietsen en twee damesfietsen (framelenges geschikt vanaf 1.60m) met ieder 6 versnellingen ( € 7,50 per dag, € 35 per week). Je kunt ook gebruik maken van een fietskar (twee kleine kinderen) , een kinderzitje voor op de bagagedrager en één voor aan het stuur. We hebben vier routes voor je beschreven van 20 - 40 km, zoveel mogelijk langs stille landweggetjes. De klimmetjes zijn af en toe pittig, maar de vergezichten maken alles goed. 

   Little library
   In de zweefhut is een boekenkastje waar je volgens het principe 'take one, leave one' je gelezen boeken om kunt ruilen.