Atelier de la Charité 

landelijk logeren


Eten en extra's

Du pain
Vakantie in Frankrijk, daarbij horen een lekker knapperig stokbroodje en verse croissants. Helaas moet je voor de bakker een eindje rijden, daarom kun je van april t/m september je stokbrood en croissants bij ons bestellen.

A table!
Du pain, du vin, du boursin. Lekker buiten eten aan lange tafels. Dat is het beeld wat we voor ogen hebben als we denken aan 'Leven als god in Frankrijk'. We proberen daar een beetje aan bij te dragen door tijdens de zomervakantie drie keer per week een gezamenlijke maaltijd te organiseren bij de brasserie. Een apéro terwijl Rick ouderwets plaatjes draait, pizza uit onze houtgestookte pizza-oven en een diner met na afloop kampvuur. Alles fait-maison, altijd vegetarisch en vooral heel erg gezellig.

Mandjes
Buiten het hoogseizoen verwennen we je op verzoek graag met een souper- en/of ontbijtmandje. Het souper (lichte avondmaaltijd) staat bij aankomst voor je klaar: soep, salade, quiche, brood, kaas en dessert. Ook hier alles vers en vegetarisch. Het ontbijtmandje met brood, croissants, verse jus, fruit, kwark, eitje en beleg brengen we de volgende ochtend bij je langs.


IJs en koffie
Rick is gek op tijs en aangezien er in de wijde omgeving geen ijssalon te bekennen is, was dat een goed excuus om zelf ijs te gaan maken. In juli en augustus kun je elke dag bij ons terecht voor schepijs op basis van fruit, room en suiker. Een kopje thee, espresso, cappucino of koffie verkeerd mag ook.

Fietsen
Achter de brasserie staan behalve een verzameling oude roestige fietsen, ook vier keurige huurfietsen: twee herenfietsen en twee damesfietsen (framelenges geschikt vanaf 1.60m) met ieder 6 versnellingen ( € 7,50 per dag, € 35 per week). Je kunt ook gebruik maken van een fietskar (twee kleine kinderen) , een kinderzitje voor op de bagagedrager en één voor aan het stuur. We hebben vier routes voor je beschreven van 20 - 40 km, zoveel mogelijk langs stille landweggetjes. De klimmetjes zijn af en toe pittig, maar de vergezichten maken alles goed.

Little library
In de zweefhut is een boekenkastje waar je volgens het principe 'take one, leave one' je gelezen boeken om kunt ruilen.