Het terrein

   Flora fauna
   J
e kunt genieten van ons afwisselend aangelegde terrein met verrassende hoekjes en zichtlijnen. Door gevarieerde begroeiing en delen van het terrein met rust te laten, proberen we het voor diverse beestjes aantrekkelijk te maken. Wees dus niet verrast als je gewekt wordt door vogels of een fazantenhaan, bij de invallende schemering vleermuizen ziet dwarrelen of 's nachts een uil hoort. Verder zijn de nachten stil en donker; bij een onbewolkte hemel kun je de melkweg helemaal zien. Als je de moeite neemt om vroeg op te staan, heb je kans een ree, konijnen of een haas aan te treffen. Op het naastgelegen weiland staan Japanse koeien (Wagyu) van de buurman en we hebben zelf katten, kippen en een paar bijenvolken. 

  Spelen
   Voor groot en klein hebben we een jeu de boulesbaan, volleybalveld, tafeltennistafel, voetbalspel, trampoline, speeltoren met grote zandbak en glijbaan, een 'kabelspin', een schommel, wip, draaipaal, skelters (geschikt tot ca. 15 jaar), speelboot en bij warm weer een speelbadje. Daarnaast zijn de kuilen, greppels, bomen en struiken aan de rand van de weide een prachtig speelterrein. Je kunt er hutten bouwen, bomen klimmen, rovertje spelen etc.   

   Onder dak
   De 'brasserie' is een houten kapschuur (= half open) met zithoek, terrasje, feestverlichting, tijdschriften, toeristische informatie en een goed gevulde drankenkoelkast. Van mei tot september kun je hier 's avonds of op een regenachtige dag lekker beschut zitten. In de zomervakantie organiseren we bij de brasserie wekelijks een pizza-avond en een gezamenlijke maaltijd met na afloop een kampvuur. 

   De 'zweefhut', is bedoeld voor je meditaties, overdenkingen en stiltemomenten. Lezen mag ook; er staat een little library zodat je uitgelezen boeken kunt omruilen voor nieuw leesvoer. De hut staat helemaal aan de rand van ons weiland. Van daaruit kun je over het dal tot in België kijken. Gericht op het oosten dus zeer geschikt om in de vroege morgen de opgaande zon en allerlei beestjes te bewonderen. 

   Tegen de zomer zetten we de 'barock&roll tent' op. Aanvankelijk bedoeld als oefenruimte voor muzikanten, maar met een grote verkleedkist ook een mooie speelruimte. De 'podiumwagen' moet nog worden verfraaid, maar beschikt wel al over een zeer goede accoustiek. Je mag hier (onversterkte) muziek ten gehore brengen of je uitleven met toneel.

   Groen/eco
   We vinden het belangrijk om respectvol om te gaan met dieren en milieu. Dit is wat je daarvan merkt: we maken gebruik van ecologische schoonmaakmiddelen, drogen de was in de wind, scheiden het afval, stoken op hout, gebruiken weinig dierlijke producten, geven onze kippen alle ruimte, kopen of verbouwen (biologische) seizoensgroenten, bouwen voornamelijk met hout of hergebruikte materialen, gebruiken led of p.l. lampen en hebben nauwelijks buitenverlichting. Verder proberen we ons terrein levend te houden door niet te spuiten, mollen lekker te laten graven, bijen te houden en alleen gebruiks- en speelveld te maaien. Het kan altijd beter en we laten zeker steken vallen maar we doen ons best.